ICT Summer Fair 2016 overtreft verwachtingen

De ICT Summer Fair die Mxm Blueline onder haar innovatie platform MSP24 samen met mediapartner ChannelConnect op dinsdag 5 juli organiseerde werd een drukbezocht event met een rijk programma. Meer dan 300 bezoekers vonden elkaar op de groene ‘pitch & put’ golflocatie Kameryck in Kamerik, onder de rook van Utrecht, voor een informatieve en ontspannende middag met volop gelegenheid tot netwerken en vele inspirerende sessies.

De 38 partners van het event toonden hun producten, services en diensten aan de aanwezige resellers, vendoren, distri’s en operators uit de telecom- en IT-sector. De rode draad door het dagprogramma was innovatie en de zoektocht naar ‘new business’ voor eenieder in de telecom- en IT-sector.

Na de sponsorlunch werd in de plenaire openings sessie een kort overzicht gepresenteerd van de belangrijkste trends die zich met name in de VoIP-kant van de markt voordoen. Gijs Geurts van Workstreampeople en Stijn Nijhuis van Voiceworks vonden elkaar in de visie, dat dialoogmanagement en contextuele communicatie de weg is om te gaan. Met andere woorden: bedrijfscommunicatie gerichter laten werken.

MSP24 Summer Fair 2016
ICT Summer Fair 2016 overtreft verwachtingen

Maak de stap van telefonie naar échte integratie met andere bedrijfsapplicaties als CRM en ERP. Zorg ervoor dat klanten zo snel en efficiënt mogelijk de juiste persoon aan de lijn hebben. Eindeloze wachttijden en Interactive Voice Response moeten zo in de komende jaren dankzij webcommunicatie tot het verleden gaan behoren. De sector moet de stap gaan maken van ‘Wat verkopen we?’ naar ‘Waarom verkopen we een VoIP-telefonie oplossing?’

Nadat de volle zaal ook de visies en adviezen van Cees Buunders van Zetacom, Robert de Jager van deanone en Frank Ruigrok van RoutIt op zich hadden laten inwerken kon René Fredericks van ChannelConnect als hoofdredacteur het eerste exemplaar van het eerste VoIP en UC&C Dossier 2016 overhandigen aan gastheer HP van Tilburg. Dit ruim 120 pagina’s tellende informatie- en naslagwerk is gekoppeld met de website www.voipdossier.nl waar ICT-professionals terecht kunnen voor hun dagelijkse portie actueel nieuws over ontwikkelingen in de sector.

VoIP en UC&C Dossier 2016 overhandiging

Ook werden de resultaten van een onderzoek naar de stand van zaken in de VoIP-sector besproken. Dat onderzoek is dit voorjaar uitgevoerd door de redactie van het VoIP en UC&C Dossier in samenwerking met VoIP-expert Guido Kok en is een verkenning van de rollen en dienstverlening van de spelers in de telefoniemarkt. Bijna 70 bedrijven uit de telecomsector hebben inhoudelijk op de uitgebreide enquête gereageerd. Onder deze respondenten waren zowel alle toonaangevende grote operators en aanbieders van VoIP-diensten als de belangrijkste leveranciers van PBX- en UC-platformen. De verkenning geeft dus een kwalitatief hoogwaardig beeld van de actuele situatie in de markt. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht bij redactie@channelconnect.nl.

Bij de aansluitende breakouts was het vaak dringen geblazen om nog een plaatsje te bemachtigen en werd de geest van de bezoekers verder getriggerd met nieuwe inzichten en commerciële mogelijkheden. Onderwerpen als energie, smartboards, groepscommunicatie, authenticatie, CRM integratie, applicaties en hardware as a service: allemaal mooie kansen om de business de verbreden en te verrijken. In de stands van de exposanten was er ook genoeg kennis op te doen en ervaringen uit te wisselen, waarbij ook bezoekers zelf met zeer waardevolle feedback kwamen.

borrelhapjes-summer-fair-2016

Na een afsluitende, geanimeerde borrel konden bezoekers en sponsoren dan ook met een goed gevoel en voldoende bagage weer naar huis: meer dan genoeg ankers en denklijnen om in de komende periode eens stevig mee aan de slag te gaan.

Bekijk hier de video voor een impressie van de Summer Fair 2016

Tot ziens op de ICT Winter Fair op dinsdag 13 december 2016!

Auteur: HP van Tilburg

Deel dit bericht
Share