Trainingen


Balk-trainingen

Tijdens de MSP24-reis worden er per jaar vier diepte-trainingen gegeven door professionele trainers, die vanuit hun discipline veel toegevoegde kennis kunnen overdragen. Deze trainingsdagen zijn bedoeld voor de DGA’s, directeuren en/of marketing- en salesmanagers van de resellers. Het lesmateriaal is zowel digitaal als in print beschikbaar. Uiteraard hebben de deelnemende resellers tijdens deze trainingsdagen (afwisselend twee-en eendaags) de uitgelezen kans om te netwerken.


Hostmanship training

Letterlijk betekent hostmanship “gastvrijheid”. Hoe gastvrij bent u als organisatie naar uw personeel? En hoe gastvrij is uw organisatie voor uw klanten? Weten we nog wat onze klanten nu precies bezig houdt, wat hun behoeften zijn en hoe wij kunnen helpen hun ICT-omgeving beter in te richten?  Hostmanship trainingen zijn overgekomen vanuit Zweden. Deze steeds populairder wordende trainingen worden ook in Nederland aangeboden door de Hostmanship Group. BlueLine heeft voor het MSP24-programma twee ervaren IT-ers ingehuurd, die zich hebben toegelegd op het geven van inspirerende en toegepaste hostmanship trainingen.


Technische training

Op weg naar de rol van MSP’er dient er de nodige technische kennis te worden opgedaan op het gebied van Mobility Management. Het uitrollen van businessapplicaties en clouddiensten vergt immers de nodige toegepaste technische kennis. Termen als MDM, MAM, EMM, HTML, VDI en mobile security dienen allemaal uitgelegd en in een kader geplaatst te worden. Fabrikanten en merknamen als Good, Soty, Veliq, Mobile Iron, Airwatch, Citrix en Awingu komen in de trainingen aan bod, gegeven door de experts van Mobility First. Gedurende alle kwartaaltrainingen komen bovendien steeds de actuele innovaties van iOS, Android en Windows voorbij.


Marketing- en salestraining

BlueLine heeft voor het MSP24-programma een aantal marketing- en salesexperts ingeschakeld voor het schrijven en geven van toegepaste marketing- en salestrainingen voor ICT-dienstverleners. De volgende thema’s komen tijdens de trainingsdagen voorbij:

 • Online marketing
  Hoe zet u een goede online campagne op? Deze training wordt gegeven door de specialisten van Clickdistrict.
 • Social Media
  Gegeven door LinkedIn- en Twitterdeskundige Henk Jan Geel van BrightMind Media.
 • PR en guerrilla marketing
  Er worden inzichten gegeven hoe u als ICT-reseller handig en voordelig marketing kunt bedrijven door de inzet van PR en guerrilla marketing.
 • Sales
  Tot slot zullen er een aantal salestrainingen worden gegeven ten einde goed beslagen ten ijs te komen als MSP’er.

Nieuwe financiële modellen-coaching

De SAC verdwijnt langzaam maar zeker uit beeld in de zakelijke telecommarkt. Met de komst van recurring vergoedingen moeten we naar andere modellen. Onder leiding van financieel deskundigen leert u hoe u tot betere en  winstgevendere modellen komt.  Hoe gaat u om met de veranderende markt en zorgt u ervoor dat u de periode tussen de SAC/SRC en de recurring modellen gaat overbruggen. Wat zijn nu, financieel gezien, echt haalbare scenario’s en hoe werkt u daar goed en veilig naar toe?


In company-training

Speciaal voor de First Class-deelnemers zijn er twee in company-trainingen inclusief,  waarbij het hele aanbod van trainingen aan het gehele team kan worden aangeboden.

Deel dit bericht
FacebookTwitterLinkedInGoogle+Delen